[img]null[/img]

MALZEMELER
5 adet yumurta
1 nescafe fincanı toz şeker
1 nescafe fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
3 nescafe fincanı süt
3/4 nescafe fincanı un
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Arasına (arzuya göre ):
Damla çikolata, çekilmiş badem, fındık, antep fıstığı vs.
Üst malzemesi için:
hindistan cevizi (bulamak için)
2 poşet krem şanti (tarife göre hazırlayın)
HAZIRLANIŞI
Bir kaba, yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika kadar çırpılır. Un, kabartma tozu ve bir paket vanilyayı da ekleyip karıştırılır. Sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama harcı dökülür ve 170-175 derecede 35-40 dakika da pişirilir. Kek pişmeye yakın krema hazırlanır. Bir tencereye, süt, un ve şekeri alınır, muhallebi kıvamında pişirilir. Piştikten sonra altı kapatılır, yağı eklenir ve mikser ile yağ eriyinceye kadar çırpılır, kremayı soğumaya bırakılır (üstü kabuk tutmaması için ara sıra karıştırmakta fayda var). Krem şantiyi de süt ile çırpılır, buzdolabına kaldırılır. Pişen kekin üstü soyulup alınır. Keki dilediğiniz büyüklükte kesilir ve bu parçaları ikiye kesilir . Krema sürülür arzuya göre damla çikolata, badem koyulur ve rulo şeklinde sarılır . Ben tekrar ikiye kestim çok büyük olduğu için . Bu parçaları önce krem şantiye sonra hindistan cevize bulanır . Buzdolabında 4 saat bekledikten sonra servis yapılır. Bu tarifi denemeyen çok pişman olur diyorum. Afiyet bereketli olsun :)

Düzenle Kullanıcı Tarafından 21 Mayıs 2014 Çarşamba 22:50:15(UTC)
| Sebep: Sebep Bildirilmesi